tisdag 9 april 2013

Stoppa Pressarna!

Glöm avgående och nytillträdda påvar – här är 2013 års roligaste katoliker!

På det lilla klostret för ”Den eviga sömnadens systrar” går livet sin gilla gång. Tiden ägnas åt att sy och laga kläder, ta hand om trädgården, samt anordna välgörenhetstillställningar. Lugnet är dock bedrägligt; när de tre nunnorna får reda på att Rom kommer att skicka någon för att spionera på deras orden blir de alla skakade. Systrarna Philamena och Augusta för att de i åratal har bryggt vin för att tjäna pengar till klostret, och abbedissan för att hon aldrig har berättat för sina överordnade hur liten deras orden egentligen är. När dessutom reportrarna Paul och Sally wallraffar sig in på klostret för att leta efter byns hemliga vinpressare samtidigt som en ny nunna ansluter till klostret, faller korthuset snart ihop och paranoian och misstankarna blir starkare.

Allt kan hända när klostret måste räddas och förvecklingar, missförstånd och romanser blir följden. Det blir en afton fylld med rött vin, vita lögner och mycket skratt.

Pjäsen spelas klockan 19.00 på Globenteatern den 20, 26, och 27 april.
Biljetter köps i entrén för 100kr (endast kontant betalning) och kan bokas genom att skicka iväg ett mail till biljetter@teaterinferno.se

Rollista:
Syster Philamena - Eva-Maria Ekstrand
Syster Augusta - Nina Björkblom
George - Joel Andersson
Abbedissan - Kerstin Bergström
Paul - Johan Millving
Sally - Lisa Ferm
Mary Catherine - Lisa Eriksson
Fader Chenille - Svante Petré

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar